Social Responsibility - Health

T.C. Saglik Bakanligi’na dezenfektan destegi

15.05.2020

Tüm dünyayi etkisi altina alan COVID-19 salgini nedeniyle dezenfektan ürünlerine talep çok hizli sekilde artti. Bu baglamda Shell Küresel Kimya iskolunun Türkiye için sagladigi 127 bin litre Izopropil Alkol (IPA) ile Shell Türkiye ve Organik Kimya; ülkemizde olusan bu ihtiyacin karsilanmasina katki saglamak üzere, 175 bin litre dezenfektan bagislamak için isbirligi gerçeklestirdi.

Yeni Koronavirüs (COVID-19) salgiyla mücadele kapsaminda birinci öncelikleri çalisanlarinin, müsterilerinin ve toplumun sagligini ve güvenligini korumak oldugunu vurgulayan Organik Kimya ve Shell Türkiye, salginla mücadelede gelinen süreçte, özellikle normallesme yolunda atilan adimlarla birlikte dezenfektan kullaniminin çok daha yogun sekilde gerçeklesecegini öngörmektedir. Bu süreçte en ön saflarda yer alan saglik personelinin ve diger kamu kurumlarinin dezenfektan ihtiyaçlarini karsilamak amaciyla harekete geçilmistir.

COVID-19 salgini ile mücadelede en önemli maddelerden birisi olan dezenfektan üretimi için Shell'in bagisladigi 127 bin litre Izopropil alkol (IPA) hammaddesi ile, Organik Kimya tarafindan yaklasik 175 bin litre dezenfektan ürettirilecek, tüm lojistik faaliyetleri üstlenilerek Mayis ayi içerisinde dagitimi saglanacaktir. Üretilecek dezenfektan, 5 litrelik kaplara aktarilarak, T.C. Saglik Bakanligi ve ilgili kamu kurumlarina Organik Kimya ve Shell Türkiye tarafindan bagislanacaktir.

Organik Kimya CEO'su Simone Kaslowski ise "Ülkemizin COVID-19 ile mücadelesinde, saglik alaninda ilk günden itibaren yürütülen basarili sürece destek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Organik Kimya – Shell Türkiye isbirligi ile bu anlamli mücadeleye katki saglamak amaciyla T.C. Saglik Bakanligimiza bagislanmak üzere dezenfektan üretimi projesini hayata geçirdik. Üretimini sagladigimiz dezenfektanlarin özellikle saglik çalisanlarimizi koruyacak olmasi bizim için ayri bir övünç kaynagi.

Çalisanlarimizi ve sagliklarini korumayi, sosyal sorumluluklarimizi yerine getirmeyi ve toplumumuza hizmet vermeyi sürdürecegiz.Bu önemli projede yer alan basta tüm çalisma arkadaslarimiz olmak üzere isbirligi yaptigimiz Shell Türkiye’ye ve Saglik Bakanligmiza bir kez daha tesekkür etmek istiyorum. Ülkece, yardimlasma ve dayanisma ile bu zorlu sürecin üstesinden gelecegiz" dedi.

Shell Türkiye Ülke Baskani Ahmet Erdem, "Shell Türkiye olarak ülke çapinda yürütülen yogun mücadeleye destek olabilmek adina, Mart ayinda T.C. Saglik Bakanligimiza akaryakit destegi saglamistik. Buna ilaveten el dezenfektani ihtiyacinin arttigi bu dönemde ise Organik Kimya ile birlikte Türkiye’de olusan bu ihtiyaci karsilamak üzere isbirligi yaparak, harekete geçtik. Bu mücadelede emegi geçen, katkisi olan herkese ve el dezenfektani destegimizde isbirligi yaptigimiz Organik Kimya’ya özellikle tesekkür ediyoruz. Üstün çabalarla yürütülen bu mücadeleye ve dayanismaya Shell olarak akaryakit ve kimya ürünlerimizle katkida bulunmaktan mutluyuz. Ülkemizin birlik ve beraberlik içinde bu zor günlerin de üstesinden gelecegine inaniyoruz." dedi.